Waar stopt zelfbeheer en begint verhuurbemiddeling?

21 maart 2019 Nieuws by Art-Jan Joosse No comments

Uitleg beding in leveringsakte. De eigenaar van een vakantiebungalow op een recreatiepark is gehouden om verhuurbemiddeling alleen door een door de VvE aangewezen verhuurbemiddelaar te doen plaatsvinden. Zelfverhuur is echter ook toegestaan. Is van zelfverhuur nog sprake indien een eigenaar zijn bungalow via het online boekingssysteem van de VVV Texel (TOR) te huur aanbiedt?

Lees het artikel Waar stopt zelfbeheer en begint verhuurbemiddeling? op VvE Centraal.

Lees verder

Wijziging van de splitsingsakte kan niet via de rechter

21 maart 2019 Nieuws by Art-Jan Joosse No comments

In conventie wordt het VvE-lid veroordeeld aan de VvE de gevorderde voorschotbedragen te betalen. Voor zover het verweer in conventie en de vorderingen in reconventie zich richten tegen de splitsingsakte, dient het VvE-lid de daarvoor geëigende procedure te volgen; de kantonrechter is niet bevoegd om een dergelijk geschil van partijen te beslechten. Voor zover het verweer in conventie en de vorderingen in reconventie zich richten tegen besluiten van de AVL, geldt dat niet gesteld of gebleken is ..

Lees verder

Mag de VvE een ketel-type en installateur voorschrijven?

19 maart 2019 Nieuws by Art-Jan Joosse No comments

Samenvatting

In dit kort geding staat een besluit van een Vereniging van Eigenaars (VvE) centraal, waarbij de eigenaars van een appartement worden gebonden aan een bepaald merk en type ketel en aan een specifiek installatiebedrijf. In dit kort geding kan niet worden uitgegaan van de geldigheid van het besluit van de VvE. De vordering van de VvE om de betreffende ketel van een eigenaar te laten vervangen door het afgesproken merk en type en deze door het installatiebedrijf te laten plaatsen bij ..

Lees verder

Externe hulp voor de kascommissie ?

18 maart 2019 Nieuws by Art-Jan Joosse No comments

Een aantal keren per jaar ontvangt VvE Centraal dan ook van leden van kascommissies de vraag “Mag de kascommissie hulp inroepen van een externe partij? “ Het antwoord leest u hier.

Lees het artikel Externe hulp voor de kascommissie ? op VvE Centraal.

Lees verder

Bliksemstart voor de VvE Zonnecoach

15 maart 2019 Nieuws by Art-Jan Joosse No comments

De VvE Zonnecoach heeft een geweldig eerste jaar achter de rug. De bewoners van 68 VvE’s stemden afgelopen jaar met de hulp van de VvE Zonnecoach voor de aanschaf van zonnepanelen. En nog eens 165 VvE’s zijn op weg naar een positief besluit.

Lees het artikel Bliksemstart voor de VvE Zonnecoach op VvE Centraal.

Lees verder