Belangrijke veranderingen 2020 omtrent financiering verduurzamen woning

23 januari 2020 Nieuws by Art-Jan Joosse No comments

De overheid stelt een aantal financiële regelingen en subsidies beschikbaar, zodat het verduurzamen van de woning voor particulieren betaalbaar wordt. Met deze regelingen en subsidies wil de overheid de doelstellingen van het Klimaatakkoord realiseren. In 2030 moet iedereen van het gas af en aan het eind van 2020 moet 14% van alle energie in Nederland duurzaam opgewekt worden. Elk jaar verandert er wel iets aan deze landelijke regelingen. Ook komen er elk jaar nieuwe financiële regelingen bij. W..

Lees verder

Kennis advocaat van appartementsrecht cruciaal in gang naar de rechtbank.

6 januari 2020 Nieuws by Art-Jan Joosse No comments

In deze VvE Rechtspraak laten twee eigenaars zich bijstaan door een advocaat. Zijn kennis van het appartementsrecht is bepalend in de uitspraak. Vordering VVE toegewezen. Gemachtigde heeft op geen enkele wijze blijk gegeven op de hoogte te zijn van appartementsrecht dat de relatie tussen partijen beheerst. Het zou de gemachigde daarom sieren de kosten van het geding voor zijn rekening te nemen.

Lees het artikel Kennis advocaat van appartementsrecht cruciaal in gang naar de rechtbank. op VvE Cen..

Lees verder

Infraroodverwarming is geweldig voor appartementen.

6 januari 2020 Nieuws by Art-Jan Joosse No comments

Het afgelopen jaar is er veel gebeurt op het gebied van bewustwording over energiezuiniger wonen en leven. Met campagnes van energieleveranciers als ‘schakel om’, ‘iedereen doet wat’ en ‘fossielvrij in één generatie’ is het veel dichter bij de mensen gekomen. Ook TV programma’s als ‘green make over’ laten lekker praktisch zien dat je niet hoeft te wachten tot de overheid, je gemeente of je VvE “iets gaat doen”. Er lijkt informatie, inspiratie en ondersteuning genoeg. Je kunt vaak zelf al aan de ..

Lees verder

Waarschuwingsplicht ook bij noodreparatie standleiding riool.

6 januari 2020 Nieuws by Art-Jan Joosse No comments

Bekijk specialisten voor noodreparaties

Vonnis van de kantonrechter in de zaak van:

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid DE RIOOLMEESTER B.V., gevestigd te Warmenhuizen, eiseres in conventie, verweerster in reconventie,

gemachtigde T.F. Feenstra,

t e g e n

1 [gedaagde sub 1] , 2. [gedaagde sub 2], beiden wonende te [woonplaats] , gedaagden in conventie, eisers in reconventie, gemachtigde P.I. Janovitz.

Partijen zullen hierna de Rioolmeester en [gedaagden] (vrouwelijk enk..

Lees verder

Rioolrenovatie binnen de VvE. Wat zijn de voordelen van relinen.

2 januari 2020 Nieuws by Art-Jan Joosse No comments

Bij onderhoud of renovatie binnen het complex wordt snel gedacht aan het dak, de fundering of het periodieke schilderwerk. Het riool staat niet direct op de agenda. Maar als het zover is, doordat het riool verstopt zit of gebroken is, dan zit je meestal wel met de gebakken peren.
Een van de mogelijkheden die een VvE tot haar beschikking heeft is het relinen van een riolering. Met relinen renoveer en repareer je het rioleringssystemen met heel beperkt hak- en breekwerk.

Lees het artikel Rioolren..

Lees verder

Heeft het fuseren van VvE’s een toekomst?

2 januari 2020 Nieuws by Art-Jan Joosse No comments

Stel je bent eigenaar van een appartement in een kleine VvE met 2 of drie leden. Je krijgt het maar niet voor elkaar om alle zaken goed te regelen doordat een lid de VvE niet serieus neemt. Is het fuseren van een VvE dan de oplossing om dit te voorkomen?

Lees het artikel Heeft het fuseren van VvE’s een toekomst? op VvE Centraal.

Lees verder